Kontti Habitaressa

Habitare on myös antiikkia, vintagea & kierrätyssisustusta

Syyskuussa 2022 Kontti oli jälleen mukana, kun Habitare-messut Helsingin Messukeskuksessa päästiin parin vuoden tauon jälkeen taas järjestämään! 

Katso alta kuvia ja muistoja odotetuista messuista. Kontti kiittää kaikkia osastolla käyneitä ja somessa löytöjään jakaneita sekä tietenkin lahjoittajiamme!

Antiikkituoleja, retroja lasten keinutuoleja, MK:n laukku, taustalla Kontin messuosastoaAntiikkituoleja, retroja lasten keinutuoleja, MK:n laukku, taustalla Kontin messuosastoa
Kontti Habitaressa 2022.

2022 messuilla teemana Reimagine – mielikuvituksen aika

Tiivistettynä Habitaren teemassa 2022 oli kyse siitä, että me kaikki olemme oikeastaan hieman uuden edessä: tapamme tehdä töitä tai viettää vapaa-aikaa on juuri nyt valtavassa muutoksessa. Samoin kulutuskäyttäytymisemme, sillä samaan aikaan meidän on entistä enemmän otettava ostopäätöksissämme huomioon ilmasto ja ympäristö. Habitaren sanoin "On aika kuvitella. On mielikuvituksen aika. - - - Mielikuvitus ei lähde ongelmista vaan luo uusia mahdollisuuksia, jotta tulevaisuutemme ei olisi se sama kestämätön raide, jolle meistä suurin osa ei halua palata." 

Meille Kontissa nämä ovat tuttuja pohdintoja, olemmehan jo yli 20 vuotta tarjonneet vastauksia kysymyksiin kuten "miten yhdistää sistusksessa uutta ja vanhaa", "miten voin kuluttaa vastuullisemmin", "mitä kaikkea voi hankkia kierrätettynä" ja "millaista on kestävä sisustaminen"... ja kuten me kaikki kierrätysfanit jo tiedämmekin vastauksen: "second-hand is the new new"

Vinkkejä kierrätyssisustukseen

Tiesitkö? Keräämme nettisivuillemme jatkossa entistä enemmän tietoa, trendejä ja vinkkejä secondhand-sisustamiseen. Katso vaikkapa vinkit siihen, miten tunnistaa kestävä huonekalu

Tiesitkö, että Kontti oli Habitaressa mukana ensimmäisen kerran vuonna 2014, kun sisustusmessujen yhteydessä järjestettiin Antiikki-tapahtuma?

Päivitämme alle muistoja matkan varrelta! (Jutun kuvat: Kontin henkilökunta, jollei toisin mainita.)

Kontti Habitaressa 2019.
Vanhalla puupinnalla koriste-esineitä, kuten kristallimaljakko ja Aalto-tarjotin.Vanhalla puupinnalla koriste-esineitä, kuten kristallimaljakko ja Aalto-tarjotin.
Piensisustusta Kontin Habitare-osastolla 2019

Secondhand on sisustajan unelma

Habitaressa vieraileva sisustaja etsii usein tyylikkäitä, omaperäisiä, laadukkaita ja aikaa kestäviä huonekaluja ja sisustusesineitä. Kierrätettynä näitä on helppo löytää. Secondhand-tuotteet ovat kiinnostavia jo siksikin, että niillä on historia.

Kontin suositulle Habitare-osastolle päätyy lähinnä pääkaupunkiseudun Kontteihin lahjoitettuja esineitä, mutta tuodaan niitä mahdollisuuksien mukaan myös muista Konteista, toki ympäristöä kunnioittaen ja turhia kuljetuksia välttäen. Varsinkin pääkaupunkiseudulla sinunkin lahjoittamasi design-esine voi siis löytää uuteen kotiin juuri Habitaren kautta! 

Kontin osastolla kannattaa vierailla messujen aikana useamminkin, sillä lahjoituksina saadut tuotteet ovat luonnollisesti yksittäiskappaleita ja osastoa täydennetään jatkuvasti sitä mukaa, kun tavarat & vaatteet löytävät uusille omistajilleen. Tervetuloa löydöille!

Messuosastolla munanmuotoinen lamppu ja kenkiä.Messuosastolla munanmuotoinen lamppu ja kenkiä.
Kontin Habitare-osastoa 2019
Kontin Instagram-tilin postauksia messujen valikoimasta 2019
Messuosastolla vanha nojatuoli, lamppu, kenkälaatikko ja taustalla kenkiä ja lasiesineitä hyllyillä.Messuosastolla vanha nojatuoli, lamppu, kenkälaatikko ja taustalla kenkiä ja lasiesineitä hyllyillä.
Kontin Habitare-osasto 2019: kaikkea isovanhempien nojatuoleista trendikenkiin
Messuosastolla vanha nojatuoli, lamppu, kenkälaatikko ja taustalla kenkiä ja lasiesineitä hyllyillä.Messuosastolla vanha nojatuoli, lamppu, kenkälaatikko ja taustalla kenkiä ja lasiesineitä hyllyillä.
Kontin Habitare-osasto 2014: monipuolista, värikästä secondhand-sisustusta
Messuosastolla olohuoneen vaalea sisustus, taustalla sinisiä sisustustuotteita.Messuosastolla olohuoneen vaalea sisustus, taustalla sinisiä sisustustuotteita.
Kontin Habitare-osasto 2014: harmoniaa olohuoneeseen
Tuotteet
Toggle Nav