Lahden Kontti & ympäristövuosi 2021

Lahden Kontti – ympäristöpääkaupunkivuoden tekijä

Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 ja Lahden Kontti on yhtenä tekijänä mukana matkassa kohti kestävämpää tulevaisuutta. Päivitämme kuulumisia tänne ja tietenkin Lahden Kontin omalle Facebook-sivulle

"Lähdemme innolla mukaan Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoteen. Jokapäiväinen työskentelymme tukee vahvasti kiertotalouden periaatteita ja haluamme kehittää toimintaamme entistä kestävämmäksi. Haluamme mahdollistaa jollekin tarpeettoman tavaran muuttumista jollekulle toiselle tarpeelliseksi, jopa aarteeksi. Kerätyillä varoilla tuemme Punaisen Ristin toimintaa kotimaassa ja maailmalla. Tavoitteemme on olla Lahden monipuolisin ja suosituin secondhand-myymälä", kerrotaan Lahden Kontista.

Euroopan ympäristöpääkaupunki (European Green Capital Award, EGCA) on Euroopan komission järjestämä kilpailu. Nimitys jaetaan vuosittain yhdelle kaupungille, joka on ympäristötoiminnan edelläkävijä, toimii esimerkkinä muille kaupungeille sekä kehittää innovatiivisia ratkaisuja ympäristöhaasteisiin. Lahtea ennen tunnustuksen on saanut 11 eurooppalaista kaupunkia, ja Lahti on ensimmäinen ympäristöpääkaupunki Suomessa. Lahdessa ympäristötyötä on tehty vuosikymmeniä korkeakoulujen, yritysten ja asukkaiden kanssa, ja myös teemavuosi tehdään yhdessä, kun asukkaat, yhdistykset ja yritykset toteuttavat ympäristöpääkaupunkivuotta omilla ideoillaan ja teoillaan.

Tutustu ympäristöpääkaupunkiin tarkemmin osoitteessa https://greenlahti.fi/ ja seuraa vuotta somessa häshtägeillä #tehtykestäväksi, #ympäristöpääkaupunki, #egca2021 ja #greenlahti.

Tuotteet
Toggle Nav