Tunnista kestävä kierrätyshuonekalu

Istu sohvalle, kurkkaa kaappiin!

Alla oleva artikkeli on julkaistu alun perin syksyllä 2017. Mutta koska second-hand-huonekalujen suosio kasvaa koko ajan, on aihe edelleen enemmän kuin ajankohtainen!

Mistä tietää, että huonekalu kestää käyttöä? 

Hyvä lähtökohta on ostaa kaluste kierrätettynä, sillä pitkään käytössä ollut yksilö on jo todistanut kestävyytensä. Jos kotiinsa etsii pitkäikäistä kumppania, huonekaluostoksilla kannattaa käyttää aikaa yksityiskohtien tutkimiseen. Tässä vinkkejä, joilla kalusteen kestävyydestä voi päästä jyvälle.

  • Osta käytettynä. Kalusteen pitkä käyttöaika kertoo todennäköisesti laadusta. Kaikilla vuosikymmenillä on valmistettu sekä priimaa että sekundaa. Vuosikymmenten ajan ahkerassa käytössä ollut yksilö on kuitenkin jo todistanut kestävyytensä.
  • Tutki materiaaleja. Täyspuu on pitkäikäinen materiaali, mutta hyvä kalustelevykin voi toimia. Onko lipaston pinta puuviilua vai esimerkiksi sitä jäljittelevää muovia? Puuta voi hioa ja käsitellä, huonoksi mennyttä muovipintaa ei. Sohvassa kankaan laadulla on merkitystä – onko se sähköinen ja ohut vai tukeva ja napakka? Esimerkiksi villa ja nahka kestävät aikaa.
  • Istu sohvalle, heitä sängylle pitkäksesi. Hyvälaatuinen sohva tai sänky säilyttää muotonsa. Sohvasta kannattaa koeistua kaikki kohdat, sängyllä on syytä ihan pötköttää. Jos tunnet kuopan, jousitus on voinut pettää. Mutta mikä juuri minua miellyttää? Toinen haluaa pehmeän laiskanlinnan, toinen napakan istuimen seurusteluhetkiin.
  • Kurkkaa sisään ja alle. Kaapin tai lipaston kaikki ovet ja vetolaatikot kannattaa testata. Mitä materiaalia laatikon sisukset ovat? Toimivatko saranat, liukuvatko vetokiskot sulavasti? Tuntuuko sohvan alla jousitus vai vähemmän kestävät satulavyöt?
  • Hinta saattaa kertoa laadusta, mutta edullinenkin voi olla hyvä. Korkea hinta voi kieliä hyvistä materiaaleista ja osaavasta valmistustavasta, mutta edullisinakin pidettyjen brändien kalusteet voivat kestää käyttöä. Kontissa huonekalun kunto myös huomioidaan aina hinnoittelussa.
  • Myös laadukas kuluu käytössä. Voiko kaapin pinnan hioa ja esimerkiksi lakata? Tulisiko sohvasta kuin uusi, jos sen verhoilee uudelleen?
  • Miellyttääkö kaluste juuri minua? Onko se oikeanlainen tilaan, johon se on suunniteltu? Vaikka kaluste olisi kuinka laadukas, vääränkokoisena tai -näköisenä ratkaisu ei ole kestävä.
Rovaniemen Kontin huonekaluosastoa
Tuotteet
Toggle Nav