Wanhojentanssit

Vanhojentanssit kierrätettynä

Kun lukioiden abiturientit päättävät koulutyönsä, seuraavat koulun vanhimmat valtaavat tanssisalit juhliakseen. Vanhojentansseihin panostetaan vuosi vuodelta enemmän, ja täydellisiä löytöjä on mahdollista tehdä myös käytettynä. 

Konteissa on aina tarjolla juhlavaatteita, vaikka toki sitä omaa kokoa ei välttämättä löydy heti ensimmäisellä käynnillä. Secondhand-shoppailija tekeekin varmasti useamman kierroksen, mutta saa palkinnoksi jotain aivan uniikkia ja upeaa.

Kurkkaa inspiraatiota juhlapukuihin myös näistä artikkeleistamme: Kierrätysteemaa linnan juhlissa ja Kierrätä häät. Pohdi, olisiko sinusta tuunaajaksi – esimerkiksi valkoisista ja vaaleista hääpuvuista saat muokkaamalla mitä näyttävämpiä tanssiaisasuja!

Kollaasissa erivärisiä tanssiaismekkoja roikkumassa henkarilla. Keskellä koristeellisia pikkulaukkuja.Kollaasissa erivärisiä tanssiaismekkoja roikkumassa henkarilla. Keskellä koristeellisia pikkulaukkuja.
Tanssiaisasuja Lappeenrannan Kontissa keväällä 2023.
Kollaasi: erilaisia vanhojentansseihin sopivia asusteita.Kollaasi: erilaisia vanhojentansseihin sopivia asusteita.
Liituraitaa, rusettia ja näyttävää korua Lahdessa keväällä 2023.

Vuokraus – vai sittenkin osto & lahjoitus?

Harvalla on varaa ostaa vanhojenpukua uutena ja siksi se usein vuokrataan. Mutta tiesitkö, että puvun ostaminen kierrätettynä saattaa tulla jopa vuokraamista edullisemmaksi! Konteissa tanssiaisasut maksavat usein alle sadasta eurosta muutamiin satasiin, jolloin ostaminen tuleekin halvemmaksi. Lisäksi omaan, kierrätettyyn pukuun pienet muokkaukset oman mielen mukaan on helpompi toteuttaa. Kumpikin tapa on uuden asun ostamista ympäristöystävällisempää.

Lisäksi voit tehdä vielä hyvää ja lahjoittaa puvun takaisin Konttiin, kuten moni tekee vaikkapa hääpukujen (tai isojen juhlien tarjoiluastioiden) kanssa. Ellet sitten halua säästää vanhojenmekkoa tai -frakkia itsellesi tulevaisuuden hääpuvuksi?

Käy usein

Tanssiaismekkojen ja miesten juhla-asujen valikoima ei vaihdu myymälöissä ihan niin nopeasti kuin kenkien, laukkujen, korujen ja asusteiden. Niitä kannattaakin käydä tarkistamassa usein! 

Konttien yhteystiedot & aukiolot löydät myymälöiden omilta yhteystietosivuilta.

Tiesitkö?

  • Myymälöiden lisäksi myös Kontin verkkokaupasta voit löytää naisten asusteiden osastolta mm. koruja & pitkiä hansikkaita ja miesten asusteista mm. kalvosinnappeja, solmioneuloja sekä tietenkin kravatteja & rusetteja.
  • Kontti-myymälöihin on saatavilla lahjakortti, jonka voi käyttää osissa – siis aina kun löytyy jotain mieluista täydennettävää asuun! 
Erivärisiä helmi- ja paljettikirjailtuja tanssiaismekkoja rekillä.Erivärisiä helmi- ja paljettikirjailtuja tanssiaismekkoja rekillä.
Tanssiaisasuja Turun Kontista. (Arkistokuva.)
Mallinukke frakissa, päässään silinterihattu. Vieressä valkoisia hääpukuja rekissä roikkumassa.Mallinukke frakissa, päässään silinterihattu. Vieressä valkoisia hääpukuja rekissä roikkumassa.
Kurkkaa myös hääpukujen osasto!
Kuvakollaasissa erilaisia korkokenkiä: mustat paljettikirjaillut, kultaiset kimaltavat ja pinkki-mustat, joilden vieressä pinkkejä pikkulaukkuja.Kuvakollaasissa erilaisia korkokenkiä: mustat paljettikirjaillut, kultaiset kimaltavat ja pinkki-mustat, joilden vieressä pinkkejä pikkulaukkuja.
Asuun sopivat kengät löytyvät myös Kontista.
Hopea- ja kultakirjaillut mustat korkokengät. Vieressä kehys, jossa käsinkirjoitetulla lapulla kerrotaan kenkien olevan hääkengät vuodelta 1937. Hopea- ja kultakirjaillut mustat korkokengät. Vieressä kehys, jossa käsinkirjoitetulla lapulla kerrotaan kenkien olevan hääkengät vuodelta 1937.
Tuurilla voit löytää myös oikeasti vanhat asusteet ja kengät. Nämä upeat tanssikengät ovat 1930-luvulta.
Erilaisia vanhantyylisiä hopeakoruja: kaulakoruja, rintakoru, kalvosinnapit ja solmioneula.Erilaisia vanhantyylisiä hopeakoruja: kaulakoruja, rintakoru, kalvosinnapit ja solmioneula.
Verkkokauppamme koruvalikoimaa loppuvuodesta 2023.
Tuotteet
Toggle Nav