Kierrätä häät!

Jotain uutta, jotain vanhaa ja melko varmasti jotain sinistäkin

Tältä sivulta löydät vinkkejä ja ideoita kierrätyshäihin. Aihe on aina ajankohtainen, aina uusille hääparille.

Kokosimme yhteen sekä uusia että hieman vanhempia hääteemaisia kuvia ja ideoita – toivottavasti inspiroidut!

Tervetuloa tutustumaan ja kierrätyslöydöille Kontti-myymälöihin ja verkkokauppaamme. (Ja vaikka tässä keskitymme vain häihin, niin mieti, mitä kaikkea löytäisitkään meiltä polttareihin!)

Huomioithan, että

 • kaikissa Konteissa ei toki ole laajaa valikoimaa hääasuja jatkuvasti tarjolla, joten kierrätysteemaa suosivan kannattaakin käydä myymälässä usein.
 • Konteissa tuotteet ovat yksittäiskappaleita, ja juuri näissä kuvissa esitellyt tuotteet saattavat olla jo löytäneet uusiin häihin.

Muistathan, että valikoima myös päivittyy jatkuvasti!

Jotain vanhaa...

Secondhand-puvun ostajan on hyvä muistaa, että ammattiompelija tekee puvulle ihmeitä. Morsius- ja muitakin juhlapukuja on usein helppo muokata istuvammiksi, ja esimerkiksi hihojen tai decolteen peittävien pitsien lisääminen avonaisiin pukuihin voi onnistua helpostikin.

Kannattaa myös muistaa, että varsinkin arvokkaammat merkkipuvut on usein alun perinkin suunniteltu niin, että muokkaukset ovat mahdollisia. Täysin vääränkokoiselle puvulle on kuitenkin vaikea tehdä ihmeitä. Sovita siis morsiuspukua niissä kengissä ja rintaliiveissä, joita aiot hääpäivänäkin käyttää, niin voit olla varmempi istuvuudesta.

Kiitos maininnasta ompelijamestari Paula Malleukselle, joka kuvasi nämä morsiuspuvut Vantaan Tammiston Kontissa tammikuussa 2020.

Upea tyllihelmainen morsiuspuku Lahden Kontissa keväällä 2024.

Myös Oma Koti Valkoinen -sisustusblogissa nähtiin kesällä 2021 valkoiset secondhand-häät! Katso kaikki kuvat ja lue lisää, mitä kaikkea (morsiusasusta alkaen!) häihin löydettiin Kontista: 

Kuvat: Oma Koti Valkoinen -blogi

Jotain uuttakin (mutta kierrätettynä, totta kai)

Kontteihin tulee usein myös avaamattomia paketteja kaikenlaista, mitä ei ehkä tulisi ajatelleeksi löytävänsä secondhand-liikkeestä. Hyviä esimerkkejä ovat vaikkapa morsiamelta käyttämättämättä jääneet varasukkahousut tai juhlista ylimääräiseksi jääneet servetit, kynttilät ja muut pöytäkoristeet. 

Ja ainakin yhden uuden asian kaikki kierrätysfanit voivat lisätä omalle lahjatoivelistalleen: Kontin lahjakortin

Jotain sinistä!

Etsi ainakin näitä sinisenä Konteista, ja teet aika varmasti löytöjä:

 • hartiahuivit, kengät, laukut
 • korvakorut, rannekorut, hiuskorut, nilkkakorut... kaikki korut!
 • tekokukat & muut koristeet
 • kurkkaa myös verkkokaupan siniset astiat hääparin pöytään

Jos et halua näkyvää sinistä, näitäkin voit löytää:

 • sukkahousut & stay-upit (kyllä, käyttämättömiä!)
 • pikkuesineet piiloon käsilaukkuun: vaikkapa pieni sinikantinen vihkonen muistoille tai minikukkaro?
Vantaan Kontin morsiusvalikoimaa muutaman vuoden takaa.

Jotain kaasoille ja bestmaneille? Jotain itse tehtyä? Jotain muuta?

Konteissa kannattaa toki käydä muutenkin kuin omaa pukua etsimässä.

 • Kilohintaiselta käsityötoriltamme tai sisustusosastoiltamme löydät usein vaikkapa irtokirjaimia, silkkinauhoja, simpukankuoria, pitsejä, tekokukkia ja kaikkea muuta, joista diy-häät piristyvät.
 • Voit myös bongata jotain erikoisempaa tai yhteneväistä kaasoille ja bestmaneille tai vaikkapa hääparin vanhemmille. 
 • Ja kurkkaa myös kirjaosastolle, jos tarjolla olisi häälehtiä inspiraatioksi tai kirjoja juhlasisustukseen & -askarteluun!
Kolme samanlaista satiinilaukkua: vihreä, pinkki ja vaaleansininenKolme samanlaista satiinilaukkua: vihreä, pinkki ja vaaleansininen
Kaasojen yhteensopivat laukut tai muut asusteet löytyvät helposti kierrätettynä.
Morsiamen kengät, sukkahousupaketteja ja valkoisia hartiahuivejaMorsiamen kengät, sukkahousupaketteja ja valkoisia hartiahuiveja
Löytyykö Konteista siis myös käyttämättömiä sukkahousuja? Kyllä, usein!
Mallinukke sulhasen puvussa ja vaaterekissä valkoisia morsiuspukujaMallinukke sulhasen puvussa ja vaaterekissä valkoisia morsiuspukuja

Turun Kontin hääpukuja syksyllä 2019 & Facebook-postauksessa muuta häävalikoimaa keväällä 2024.

Erään hääpuvun tarina

Alkuvuodesta 2020 huomasimme Instagramissa oululaisen Jenniferin, joka oli löytänyt talvihäihinsä morsiuspuvun Kontista. 

Kun lähdin etsimään hääpukua, huomasin, että pukuja myyviä liikkeitä oli valtavasti. Suurin osa oli kuitenkin aivan liian kalliita, enkä oikeastaan nähnyt syytä laittaa niin paljon rahaa kiinni morsiuspukuun. Päätin käydä tutussa Kontissa ja yllätyin: aivan täydellinen hääpuku roikkui rekissä – aivan kuin se olisi ollut siinä minua odottamassa!" 

Kun lähdin etsimään hääpukua, huomasin, että pukuja myyviä liikkeitä oli valtavasti. Suurin osa oli kuitenkin aivan liian kalliita, enkä oikeastaan nähnyt syytä laittaa niin paljon rahaa kiinni morsiuspukuun. Päätin käydä tutussa Kontissa ja yllätyin: aivan täydellinen hääpuku roikkui rekissä – aivan kuin se olisi ollut siinä minua odottamassa! Kokeilin pukua… se istui täydellisesti ja oli aivan puhdas. Ostin sen saman tien ja todella edullisesti. Shoppailen yleensäkin paljon second-handiä, koska se on eettisempää ja edullisempaa. Tykkään myös siitä, että on paljon erilaisia, uniikkeja tyylejä joista valita. Käyn Kontissa jopa muutaman kerran viikossa, ja lahjoitan sinne myös omia vanhoja vaatteitani”, kertoo Jennifer.

Kts. myös kuvat ottaneen valokuvaajan Instagram-tili. 

Kontin tiimi lähettää valtavat kiitokset molemmille kuvista! Ja suuri kiitos kuuluu tietenkin kaikille lahjoittajillemme – ilman teitä tätäkään tarinaa ei olisi kuultu.

Ja eikö muuten olisikin hienoa, jos esimerksi Jenniferin puvun Kontille lahjoittanut näkisi nämä kuvat ja saisi tietää, että hänet kerran onnelliseksi tehnyt puku on päässyt jälleen arvoiseensa käyttöön?

P.S. Muista myös nämä

 • Wanhojen tanssien pukuakin etsiessä kannattaa kurkata Kontteihin. Vinkkaa tämä ensi vuoden wanhalle!
 • Kevät alkaa hiipiä Kontteihin pikkuhiljaa maaliskuussa, ja viimeistään huhtikuussa kannattaa tulla löydöille kaikkia kevään ja kesän juhlia ajatellen. Vinkkaa Kontista ylioppilaalle, ammattiin valmistuvalle – ja tietenkin morsiamille & sulhasille!
 • Myös loppuvuodesta ennen joulua & vaikkapa ystävänpäivän aikaan Konteissa on esillä on paljon sellaista, mitä voisit ehkä hyödyntää hääkoristeluissa. Tervetuloa siis tekemään löytöjä kesähäihin oikeastaan mihin aikaan vuodesta tahansa!
Romanttisia koristeita ruusu- ja sydänkuvioinRomanttisia koristeita ruusu- ja sydänkuvioin
Rivissä erilaisia hääkakun koristeita (nalleja, pussaavia hääpareja), taustalla paljon samppanjalasejaRivissä erilaisia hääkakun koristeita (nalleja, pussaavia hääpareja), taustalla paljon samppanjalaseja
Tuotteet
Toggle Nav