Kierrätä häät!

Jotain uutta, jotain vanhaa ja melko varmasti jotain sinistäkin

Oma Koti Valkoinen -sisustusblogissa nähtiin kesällä 2021 valkoiset secondhand-häät! Katso kaikki kuvat ja lue lisää, mitä kaikkea (morsiusasusta alkaen!) häihin löydettiin Kontista: 

Kuvat: Oma Koti Valkoinen -blogi

Jotain vanhaa...

Alla oleva juttu on julkaistu alun perin vanhoilla sivuillamme alkuvuodesta 2020.

Kerroimme vuosi sitten Facebook-sivuillamme vinkkejä ja ideoita kierrätyshäihin (lue alkuperäinen juttu Facebookissa). Koska asia on taas (tai oikeastaan aina) ajankohtainen, päivitimme asiaa hieman. Kokosimme tähän sekä uusia että hieman vanhempia hääteemaisia kuvia ja ideoita – toivottavasti inspiroidut! Huomioithan, että kaikissa Konteissa ei toki ole hääasuja jatkuvasti tarjolla, joten kierrätysteemaa suosivan kannattaakin käydä myymälässä usein.

Alkuvuodesta 2020 huomasimme Instagramissa oululaisen Jenniferin, joka oli löytänyt talvihäihinsä morsiuspuvun Kontista.

Kun lähdin etsimään hääpukua, huomasin, että pukuja myyviä liikkeitä oli valtavasti. Suurin osa oli kuitenkin aivan liian kalliita, enkä oikeastaan nähnyt syytä laittaa niin paljon rahaa kiinni morsiuspukuun. Päätin käydä tutussa Kontissa ja yllätyin: aivan täydellinen hääpuku roikkui rekissä – aivan kuin se olisi ollut siinä minua odottamassa! Kokeilin pukua… se istui täydellisesti ja oli aivan puhdas. Ostin sen saman tien ja todella edullisesti. Shoppailen yleensäkin paljon second-handiä, koska se on eettisempää ja edullisempaa. Tykkään myös siitä, että on paljon erilaisia, uniikkeja tyylejä joista valita. Käyn Kontissa jopa muutaman kerran viikossa, ja lahjoitan sinne myös omia vanhoja vaatteitani”, kertoo Jennifer.

Lisää kuvia puvusta löydät mallintöitä tekevän Jenniferin Instagram-tililtä täällä ja hääkuvat ottaneen valokuvaajan tililtä täällä. Kontin tiimi lähettää valtavat kiitokset molemmille kuvista!

Suuri kiitos kuuluu tietenkin kaikille lahjoittajillemme – ilman teitä näitäkään kuvia ei olisi syntynyt. Ja eikö muuten olisikin hienoa, jos esimerksi Jenniferin puvun Kontille lahjoittanut näkisi nämä kuvat ja saisi tietää, että hänet kerran onnelliseksi tehnyt puku on päässyt jälleen arvoiseensa käyttöön?

 

Kiitos maininnasta myös ompelijamestari Paula Malleukselle, joka kuvasi nämä morsiuspuvut Vantaan Tammiston Kontissa tammikuussa 2020.

 

Second-hand-puvun ostajan on tosiaan hyvä muistaa se, että ammattiompelija tekee puvulle ihmeitä. Morsius- ja muitakin juhlapukuja on usein helppo muokata istuvammiksi, ja esimerkiksi hihojen tai decolteen peittävien pitsien lisääminen avonaisiin pukuihin onnistuu helpostikin. Kannattaa muistaa myös, että varsinkin arvokkaammat merkkipuvut on usein alun perinkin suunniteltu niin, että muokkaukset ovat mahdollisia. Täysin vääränkokoiselle puvulle on kuitenkin vaikea tehdä ihmeitä... ja morsiuspukua on hyvä sovittaa niissä kengissä ja liiveissä, joita aiot hääpäivänäkin käyttää, niin voit olla varmempi istuvuudesta.

Jotain sinistä? Jotain kaasoille ja bestmaneille? Tee-se-itse-hääkoristeet? Kierrätetyt häälahjat?

Konteissa kannattaa toki käydä muutenkin kuin omaa pukua etsimässä. Tuunaustoreiltamme löydät usein vaikkapa irtokirjaimia, silkkinauhoja, simpukankuoria, pitsejä, tekokukkia ja kaikkea muuta, joista diy-häät piristyvät.

Voit myös bongata jotain erikoisempaa tai yhteneväistä kaasoille ja bestmaneille, tai omaan asuun edullisesti sen "jonkun sinisen", jota ei välttämättä muuten tulisi käytettyä. Muista myös sävyyn sopivat aurinkolasit kesähäihin!

Kolme samanlaista satiinilaukkua: vihreä, pinkki ja vaaleansininenKolme samanlaista satiinilaukkua: vihreä, pinkki ja vaaleansininen
Yhteensopivat laukutkin voi kaasoille löytää kierrätettynä.
Morsiamen kengät, sukkahousupaketteja ja valkoisia hartiahuivejaMorsiamen kengät, sukkahousupaketteja ja valkoisia hartiahuiveja
Löytyykö Konteista siis myös käyttämättömiä sukkahousuja? Kyllä, usein!
Mallinukke sulhasen puvussa ja vaaterekissä valkoisia morsiuspukujaMallinukke sulhasen puvussa ja vaaterekissä valkoisia morsiuspukuja
Turun Kontin hääpukuja syksyllä 2019 Instagramissa Look by Kontti -tilillä.
Värikkäitä juhlapukuja ja huivejaVärikkäitä juhlapukuja ja huiveja
Kuka sanoi, että morsiuspuvun on oltava valkoinen? Taustalla muita juhla- ja vanhojen tanssien pukuja.
Romattisia koristeita ruusu- ja sydänkuvioinRomattisia koristeita ruusu- ja sydänkuvioin
Myös ystävänpäivän aikaan Konteissa on esillä on paljon sellaista, mitä voisit ehkä hyödyntää hääkoristeluissa. Tervetuloa siis löydöille jo nyt!

P.S. Muista myös nämä

  • Wanhojen tanssien pukuakin etsiessä kannattaa kurkata Kontteihin. Vinkkaa tämä ensi vuoden wanhalle!
  • Kevät alkaa hiipiä Kontteihin pikkuhiljaa maaliskuussa, ja viimeistään huhtikuussa kannattaa tulla löydöille kaikkia kevään ja kesän juhlia ajatellen. Vinkkaa Kontista ylioppilaalle, ammattiin valmistuvalle – ja tietenkin morsiamille & sulhasille!
Tuotteet
Toggle Nav