Näin lahjoitat Konttiin

Miksi lahjoittaa Konttiin?

Kiitos, että haluat lahjoittaa meille! Lahjoituksesi saa uuden elämän Kontissa. Katso alempaa, mitä voit lahjoittaa Konttiin.

Konteissa lahjoitukset ensisijaisesti myydään, mutta tavara voi päätyä myös jollekulle sitä tarvitsevalle maailmalla tai Suomessa. Lahjoitathan siis vain ehjää, puhdasta ja hyväkuntoista tavaraa. Konteissa ei ole mahdollisuutta tavaroiden korjaamiseen tai esimerkiksi vaatteiden pesemiseen (kuten ei myöskään kriisialueilla, joille tarkkaan valikoitu osa lahjoituksista toimitetaan).

Mieti! Lahjoittamalla...

 1. Autat Suomessa ja maailmalla. Kontin tulos jaetaan Suomen Punaisen Ristin auttamistyöhön ja katastrofirahastoon (josta myös tarvittaessa osoitetaan varoja kotimaan apuun). Punaisen Ristin piirien ja osastojen vapaaehtoiset tekevät todella tärkeää työtä paikallisesti ja katastrofirahastosta tuetaan yllättävissä kriiseissä niin Suomessa kuin maailmallakin. Mitä enemmän katastrofirahastoon kertyy, sitä nopeammin ja kustannustehokkaammin Punainen Risti voi auttaa, ja tämä tietysti näkyy pitkällä aikavälillä koko yhteiskunnan säästöinä.
 2. Säästät maailmaa tuleville sukupolville. Meidän jokaisen täytyy tehdä päätöksiä kuluttamisen suhteen ja käytettyjen vaatteiden suosio kasvaa jatkuvasti. Tiesitkin jo varmasti, että yksien uusien farkkujen valmistaminen kuluttaa n. 10 000 litraa vettä. Vanhoille farkuillesi löytyy siis varmasti joku, joka vielä käyttää niitä vuosia. Ostamalla käytettyä säästät myös rahaa. Käytä se palveluihin, paikallisten pienyrittäjien tukemiseen ja omaan hyvinvointiisi.
 3. Olet osa Punaisen Ristin avun ketjua. Kiitos – sinä olet tärkeä!

Miten Konttiin lahjoitetaan?

 • Tuo lahjoitus suoraan myymälään. Lahjoituspisteen tunnistat punaisista rullakoista. Kysy tarvittaessa lisää asiakaspalvelupisteeltä. 
 • Lähes kaikissa Konteissa on ilmainen nouto huonekaluille. Lisätietoja saat lähimmästä myymälästäsi. Samaan kyytiin sopivat myös pienemmät lahjoitukset! 
 • Katso keräyslaatikoiden sijainnit alempaa.

Ohjeet & vinkit tavaralahjoituksiin

 • Varmista, että esine on ehjä ja hyvässä kunnossa. Emme voi myydä rikkinäisiä tai likaisia tuotteita, ja jätekustannukset ovat pois avustustyöstä.
 • Ovatko saumat ehjät, toimiiko vetoketju, ovatko kaikki palaset tallella, eihän virtajohto ole poikki? Mieti siltä kannalta, ostaisitko tuotteen vielä itse – tai antaisitko sen lahjaksi ystävälle? 
 • Tätä emme voi koskaan painottaa tarpeeksi: muista tarkistaa myös taskut!
 • Pakkaa lahjoitus huolellisesti, varsinkin jos jätät sen keräyslaatikkoon. Lue alempaa lisää keräyslaatikoista.
 • Myyntikuntoisella huonekalulla on vielä käyttöikää jäljellä: pintakäsittely ja runkorakenteet ovat kunnossa eikä niissä ole värimuutoksia. Verhoilu on puhdas, ehjä ja hajuton. Secondhand-huonekaluissa saa toki olla pientä ajan tuomaa kulumaa tai pinttymää – kokonaisuus ratkaisee. Huomioithan, että huonekalujen vastaanottamisessa tilanne vaihtelee paikkakunnittain: lisätietoja saat myymälästäsi.

 • Myös myymälään tuotavat lahjoitukset kannattaa pakata tukevasti. Usein tavaroita kuljetetaan rullakoissa ja ne saattavat odottaa lajittelua jonkin aikaa.
 • Voit helpottaa lajittelua monin tavoin: lajitella tavarat tuoteryhmien mukaan, kiinnittää toisiinsa yhteenkuuluvat ja irralliset osat (kengät, sukat, puvun ylä- ja alaosa, asuun kuuluva vyö, lelujen osat). Mieti asiaa siltä kannalta, että itse lajittelisit suurta määrää jonkun toisen ihmisen pakkaamia tavaroita – tietäisitkö, mikä kuuluu minkäkin kanssa ja missä laatikossa se toinen osa on?
 • Kotoa lähtiessäsi varmista vielä, että otat oikeat laatikot ja kassit mukaan. Joskus (onneksi tosi harvoin) meihin otetaan yhteyttä, koska kellariin talvisäilöön ja lahjoitukseen menevät laatikot ovatkin menneet sekaisin. Toki yritämme etsiä niitä myymälästä, mutta usein niiden löytäminen lahjoitusten keskeltä on mahdotonta tai lahjoitus on jo päätynyt myyntiin.

Mitä hyväntekeväisyyteen voi lahjoittaa?

Konttiin voit lahjoittaa lähes kaikkea, mitä kotoa löytyy:

 • astioita ja muuta keittiön tavaraa, muita kodin tarvikkeita, koriste-esineitä ja tekstiilejä
 • vaatteita ja asusteita, kenkiä ja laukkuja – etenkin miesten vaatteille on aina kysyntää!
 • kirjoja, lahjatavaroita, urheiluvälineitä, leluja ja lastentarvikkeita
 • paitsi edullisia perustuotteita, myös arvokkaampia merkki- ja keräilytuotteita – meille on tärkeää, että käsittelemme (myös-pois) kaikkia tavaroita lahjoittajaa ja lahjoitusta kunnioittaen.
 • huonekaluja – kunhan huomioi muutaman asian: Joskus Konteilla on huonekaluihin liittyviä poikkeustilanteita esimerkiksi varastotilan puutteen vuoksi. Löydät tiedon myymälän omalta sivulta tai soittamalla asiakaspalveluun. Poikkeuksia on useimmin etenkin suurten ja painavien huonekalujen kohdalla (sängyt ja kirjahyllyt). Pianojen kuljetuksessa vaadittavaa erikoiskalustoa meillä ei ole, jotta soitin pysyisi kunnossa, joten monet Kontit eivät voi niitä noutaa. Joskus vain kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa emmekä valitettavasti voi ottaa huonekalua vastaan, jos vastaavia tuotteita on jo varastossa paljon tai niille ei ole ollut kysyntää. Tarkastamme huonekalut aina vastaanottohetkellä.

Mitä Kontti ei ota vastaan?

 • rikkinäisiä tai likaisia tavaroita
 • suurikokoisia kodinkoneita, vanhoja televisioita tai tietokoneita, näyttöjä
 • kemikaaleja, lääkkeitä tai elintarvikkeita
 • 70–90-lukujen tietosanakirjasarjoja
 • tavaraa, joka on ristiriidassa Punaisen Ristin perusperiaatteiden kanssa (esim. piraattituotteet tai aseet)

 • elokuvia tai pelejä, jotka on kielletty alle 18-vuotiailta

"Entä otatteko vastaan...?"

Yleisin vastaus tähän on "kyllä"– kunhan se on ehjä ja puhdas, siis sellainen, jonka voisit vielä itsekin antaa ystävälle. Usein tätä kysytään, kun halutaan lahjoittaa käsityölehtiä, pehmoleluja, työkaluja tai lemmikkien tarvikkeita.

Kannattaa myös muistaa, että usein ihoa lähinnä olevat vaatteet ja petivaatteet menevät käytössä sellaiseen kuntoon, että niitä ei enää haluta ostaa. Siksi emme ota vastaan alusvaatteita, petauspatjoja tai sellaisia tyynyjä ja patjoja, joissa on ”käytön jälkiä”.

Huonekaluja? Etenkin suurten ja painavien huonekalujen kohdalla voi olla poikkeuksia. Lue tarkemmin ylempää.

Kuolinpesälahjoitukset Konttiin & suurten tavaraerien lahjoittaminen

Varastotilanteen salliessa otamme vastaan ja noudamme maksuttomasti myös suuria tavaraeriä, esimerkiksi kuolinpesän irtaimistoa. Sovithan kuolinpesän tai tavallista suuremman tavaramäärän lahjoittamisesta etukäteen. Löydät yhteystiedot myymälän omalta sivulta.

Keräyslaatikoiden sijainnit

Kontti-keräyslaatikkoon voi jättää pienikokoisia, käsin kannettavissa olevia lahjoituksia. Pakkaa lahjoitus huolellisesti. Helposti rikkoutuvat esineet kannattaa tuoda aukioloaikoina suoraan Kontti-tavarataloihin.

Kontin keräyslaatikoita on toistaiseksi vain Kontti-paikkakunnilla, usein myymälän luona. Muutamalla Kontilla laatikkoa ei ole lainkaan, jolloin lahjoituksia otetaan vastaan vain myymälässä. Tämä on ympäristönkin kannalta järkevää, sillä laatikoiden tyhjentäminen ja huolto on hankalaa, jos välimatkat ovat pitkiä.

Pääkaupunkiseutu

 • Espoo: myymälän luona, Iso Omenan P1-tasolla, Lippulaivan P1 tasolla sekä Leppävaaran Gallerian edessä
 • Helsinki: Tehtaankatu 1

Muu Suomi

 • Joensuu: myymälän luona
 • Kuopio: myymälän lähellä (parkkipaikan laidalla)
 • Lahti: myymälän luona ja Kauppakeskus Trion pysäköintihallissa
 • Lappeenranta: myymälän lastauslaiturilla Mutkakadun puolella & Myllykeskuksen S-Marketilla
 • Oulu: myymälän luona
 • Pori: myymälän luona, S-Market Tikkulalla (Tikkulantie 2) ja kauppakeskus IsoKarhun edessä Eetun aukiolla
 • Rovaniemi: myymälän luona
 • Tampere: myymälän luona

Onko keräyslaatikko täynnä? Ilmoitathan siitä Konttisi asiakaspalveluun. Kiitos!

Tiesitkö? Kaikissa Konteissa on myös Punaisen Ristin keräyslippaat.

Muita tapoja tukea Suomen Punaista Ristiä

Haluatko lahjoittaa jotain muuta – vaikkapa aikaasi osallistumalla paikalliseen vapaaehtoistoimintaan? Voit olla monin tavoin mukana Suomen Punaisen Ristin toiminnassa. Lue järjestömme sivuilta lisää eri tavoista auttaa. 

Tuotteet
Toggle Nav