Kontti-ketju 20 vuotta!

"Kontin 20 toimintavuoden aikana secondhandmyynnistä on tullut osa arkea suurelle osalle kuluttajista ja enemmistö pitää käytöstä poistettujen hyväkuntoisten tavaroiden lahjoittamista täysin luonnollisena. Kontti on saanut olla tämän kehityksen edelläkävijä ja sellaisena se haluaa jatkaa."

- Sari Nikkola, johtaja, Kontti secondhand-ketju.

Lue lisää alta juhlavuotemme vuosiraportista.

Teepaitoja ja sympatiaa – jo yli 20 vuoden ajan

Kontin virallinen syntymäpäivä on 12.2.2001, jolloin järjestössämme annettiin Kontti-keskusohje. Koronaepidemian vuoksi keväällä 2021 ei kuitenkaan päästy juhlimaan, mutta haluamme silti järjestää jotain pientä. 

Sekä tietenkin kiittää sinua, lahjoittajamme ja asiakkaamme. Kontin asiakkaana ja lahjoittajana olet tehnyt hyvää monella tavalla: paitsi säästät luontoa, myös autat keräämään varoja Punaisen Ristin työhön Suomessa ja maailmalla ja toimittamaan vaateapua maailman kriisikohteisiin.

Kiitos kaikille Kontin ystäville näistä vuosista – ja jo etukäteen kaikista tulevista!

Juhlintaa!

Synttäreiden kunniaksi Kontti-myymälöissä järjestettiin torstaina 21.10. synttärialennus (– 20 % koko valikoimasta). Lisäksi myymälöissä oli myös jaossa rajoitettu erä tuubihuiveja. Kurkkaa myös kiva, tulostettava Kontti-peli (kts. linkki alempaa). Somessa muisteltiin menneitä: kaikki tarinat löydät myös Instagramimme kohokohdista.

Merkittävää apua Suomen Punaisen Ristin työhön

Konttien tarkoitus on tuottaa varoja Punaisen Ristin avustustyöhön, ja siksi Kontteihin lahjoitetut vaatteet ensisijaisesti myydään. Lue lisää siitä, mitä lahjoituksellesi tapahtuu Kontissa.

Tarpeen mukaan Konteista toimitetaan hyväkuntoisia, ehjiä vaatteita myös kansainväliseen vaateapuun. Kriteerit avulle ovat tiukat eikä apua lähetetä koskaan pyytämättä. Vaatteiden lisäksi kansainväliseen apuun lähtee myös esimerkiksi lapsille pehmoleluja. Erään nallen matkaa SPR:n Tampereen logistiikkakeskuksesta Tadžikistaniin voit seurata Suomen Punaisen Ristin Facebook-sivulla: täällä matkan alkaessa, alkumatkan jälkeen seuraavaa kuljetusta odottamassa täällä sekä täällä, kun nalle on vihdoin uuden omistajansa kainalossa.

Tarinoita Kontin täydeltä

Uusien nettisivujemme myötä saamme jatkossa helpommin koottua teille infoa toiminnastamme mm. Tarinoita Kontista ja Kontin arkea -osioihin. Kurkkaa tunnelmia vaikkapa Habitaresta vuosien varrelta tai katso, missä tapahtumissa pop-up-Kontti on kulkenut.

Vuosiraportti 2020

Vuoden 2020 vuosiraporttimme onkin hieman laajempi kokonaisuus! Kontti nimittäin täytti 20 vuotta keväällä 2021, ja sen kunniaksi koostimme historiaamme yksiin kansiin. Painetun raportin mukana tulleen kivan Kontti-lautapelin voit myös ladata linkistä.

E-lehdet aukeavat uuteen ikkunaan.

Vanhemmat vuosiraportit löydät Info-sivuiltamme ja niissäkin on valtavasti tietoa meistä! Tiesitkö esimerkiksi, että

  • vuonna 2019 Konteissa myytiin yhteensä 3 642 259 tuotetta
  • vuonna 2017 Kontit toimittivat kansainväliseen vaateapuun n. 114 800 kiloa vaatteita
  • Kontti-ketju syntyi vuosituhannen vaihteen jälkeen, kun SPR:n hallitus antoi kierrätyspalveluohjeen. Lue lisää vuosikymmenraportin sivulta 7!
  • ensimmäinen Kontti-myymälä toimi Jyväskylässä ja muutti nimensä myöhemmin SPR-Kirppikseksi. Vanhin edelleen toiminnassa oleva Kontti on Oulussa.
  • Kontin sydän on alkulajittelu – näin on ollut alusta asti. Jokaisessa Kontissa alkulajittelun läpi kulkee arviolta 4–6 lahjoitettua tuotetta minuutissa (jos tuotteita käsitellään 6 tuntia päivässä ja 6 päivää viikossa).
  • Kontin visuaalisessa ilmeessä leikkivä "sopivan retro, iloinen & sympaattinen" kuvitus on ollut käytössä joulusta 2016 alkaen. Kuvittaja on Sanna Mander. Lue lisää hänen ajatuksiaan yhteistyöstä vuosikymmenraportin sivulta 28. 
Kontin julisteita viime vuosilta.

Lue myös

Tuotteet
Toggle Nav