Hurjaa halloweenia

Koko halloween secondhand-tarvikkein

Halloweenia juhlitaan meillä Suomessakin vuosi vuodelta laajemmin. Ja miksipä ei, onhan kyseessä mielenkiintoinen, varsinkin lasten mieleen oleva juhla.

Ja ehkäpä juuri siksi, että lapset kasvavat ja tarvikkeista luovutaan, on nykyään jo helppo löytää kaikki halloweeniin liittyvä kierrätettynä. Aivan tulvillaan eivät toki Kontitkaan kurpitsakoristeita ole, mutta valikoimaa on kuitenkin jo erittäin hyvin saatavilla joka vuosi. Myös naamiaisasuja varsinkin lapsille löytyy varmasti kaikista Konteista (voit aina soittaa lähimpään myymälääsi ensin ja varmistaa asian). Kannattaa olla nopea, sillä nämä hupsut hammaspuolet ja muut kurpitsakaverit, haamupallot, glitter-hämähäkit ja tunnelmalyhdyt eivät usein kovinkaan kauan Konteissa odottele! 

Poimi vinkkejä halloweenin kattauksiin, koristeluihin ja asuihin. Kuvat ovat aiemmilta vuosilta, joten juuri nämä tuotteet ovat todennäköisesti jo löytäneet uusiin koteinsa. Tervetuloa Kontteihin löydöille!

Mikä halloween oikein on?

Halloweenia vietetään pyhäinpäivän aattona, lokakuun viimeisenä päivänä. Suomessa tunnetaan ehkä paremmin halloweenin amerikkalaisempi versio, mutta juhla on kotoisin Euroopasta ja kulkeutui siirtolaisen mukana myös meren yli. Ihan alun perin halloween oli muinaisten kelttien talven alkamisen päivä. Samhain oli päivä, jolloin vainajien henkien uskottiin liikkuvan. Samankaltaisia vainajien muistamisen ja/tai sadonkorjuun & syksyisiä juhlapäiviä löytyy muistakin kulttuureissa ympäri maailmaa. Esimerkiksi kuolleiden päivä Día de los Muertos on Meksikossa tärkeä juhlapäivä. Myös Suomessa oli kekri, jolloin juhlittiin sadonkorjuun päättymistä.

Entä milloin halloweenia vietetään Suomessa?

Halloween ei Suomessa ole kalenteriin sidottu juhla, ja sitä voidaankin juhlia useampana päivänä. Esimerkiksi vuonna 2022 oikea halloween osui maanantaille, jolloin todennäköisesti suuri osa ihmisistä järjesti halloween-juhlansa jo edellisenä viikonloppuna. Vuonna 2023 halloween osuu tiistaille, ja tapahtumia näyttäisi olevan molempina viikonloppuina. Vuosi 2024 onkin sitten karkausvuosi ja halloweenkin hyppää torstaille, ja vuonna 2025 virallinen päivä on perjantai.

Karkki ja kepponen -kierrokset ovat Suomessa vielä varsin harvinaisia, joten juhlien ajankohtaa miettiessä kannattaakin ehkä selvittää, onko omalla asuinalueella muita aiheesta kiinnostuneita perheitä, joiden kanssa voisi sopia näistäkin. (Muistathan kuitenkin, ettei välttämättä ole sopivaa käydä keppostelemassa tuntemattomien ovilla!)

Vietätpä syksyn taittumista talveksi sitten miten & milloin tahansa, toivomme sinulle mukavia iltoja ja kaunista, värikästä syksyä!

Halloween-koristeita ja -tarvikkeita, mm. oranssi-musta Welcome-kyltti, ja paperinen kurpitsahahmo sekä kurpitsa- ja pääkallo-kakkuvuoatHalloween-koristeita ja -tarvikkeita, mm. oranssi-musta Welcome-kyltti, ja paperinen kurpitsahahmo sekä kurpitsa- ja pääkallo-kakkuvuoat
Oulun Kontin halloweenia 2021.
Halloween-koristeita ja -tarvikkeita, mm. kurpitsalyhtyjä ja timatti-hämähäkkikoruHalloween-koristeita ja -tarvikkeita, mm. kurpitsalyhtyjä ja timatti-hämähäkkikoru
Vantaan Kontin halloweenia 2021.
Oransseja ja mustia astioita, koruja, koristehedelmiä, tuikkukippoja ja kissapatsas.Oransseja ja mustia astioita, koruja, koristehedelmiä, tuikkukippoja ja kissapatsas.
Kontin verkkokaupan tuotteita syksyllä 2021.

Vinkkejä halloween-koristeluun ja -sisustukseen

  • Halloween-tunnelman voi luoda helposti myös ilman pääkalloja, haamuja ja hämähäkkejä. Käytä mustaa, oransseja ja muuten tummia sävyjä, ja yhdistele mukaan kissapatsaita, pöllöjä tai muita eläimiä. Myös ripaus violettia sopii halloweeniin!
  • Huomaa – myös kupariastiat sopivat tähän käyttöön paremmin kuin hyvin! Myymälöissämme on tarjolla kupariastioita ympäri vuoden, joten näitä halloween-koristeita voit hommata helposti! Ja verkkokaupastamme löydät kupariset sisustustuotteet valitsemalla materiaalin (ja tietysti kirjoittamalla hakuun "kupari"). 
  • Vanhoista hyttysverkoista tai lastensänkyjen suojaverkoista saat helposti hämähäkinseitin tunnelmaa (katso alla Kuopion Kontin esimerkki).
Halloween-koristeita ja -tarvikkeita: paljon kurpitsoita ja haamujaHalloween-koristeita ja -tarvikkeita: paljon kurpitsoita ja haamuja
Kuopion Kontin halloweenia 2020.
Halloween-koristeita ja -tarvikkeita: oransseja kurpitsoita, hyytävä harakka ja leijuva luurankokeijuHalloween-koristeita ja -tarvikkeita: oransseja kurpitsoita, hyytävä harakka ja leijuva luurankokeiju
Helsingin Kontin halloweenia 2021.
Musta-oranssi ruokapöydän kattausMusta-oranssi ruokapöydän kattaus
Ideoita halloween-kattaukseen Oulun Kontista 2021.
Esillepanoissa mallinukke puettuna noidaksi, luurankokoriste, hämähäkinsettiä, lasten naamiaisasuja ja kurpitsalyhtyjäEsillepanoissa mallinukke puettuna noidaksi, luurankokoriste, hämähäkinsettiä, lasten naamiaisasuja ja kurpitsalyhtyjä
Joensuun Kontin halloween-muistoja vuodelta 2020.
Tuotteet
Toggle Nav