Uusia näkymiä tutkinnon avulla

Arkistoartikkeli

Vuodesta 2023 alkaen Konteissa ei ole enää voinut työskennellä oppisopimuksella. Muista mahdollisuuksista työllistyä Konttiin voit olla yhteydessä lähimmän Kontin henkilöstökoordinaattoriin.

Juttu on julkaistu vuosiraportissamme keväällä 2019 ja sitä on hieman muokattu verkkosivuja varten. Koronaepidemian vuoksi perutun Habitaren sijaan Maria toteutti näyttötyönsä työpaikallaan Kontissa.


Maria Rokka halusi löytää työn, jolla on jokin muukin tarkoitus kuin laskujen maksaminen. Kontissa hän viihtyy myös siksi, että saa suorittaa työn ohessa tulevaisuuden kannalta tärkeän tutkinnon.

Uusia näkymiä tutkinnon avulla

Konteissa voi opiskella työn ohessa erilaisia tutkintoja. Myös vuonna 2019 tutkintoja suorittavia oli useita. Yksi Kontissa oppisopimuksella opiskelevista on Maria Rokka, joka suorittaa Vantaan Tammiston Kontissa oppisopimuksella kaupan alan lähiesimiestutkintoa.

Rokka on vastuussa Vantaan laukku- ja kenkäosastosta, jossa hän valvoo ja ohjaa kolmen muun ihmisen työtä. Vetovastuuseen kuuluu myös koko osastosta huolehtimista lahjoitettujen tuotteiden tarkastuksesta ja hinnoittelusta aina esillepanoon asti. Hänen työhönsä kuuluu myös yleinen laukku- ja kenkämerkkien tuotetuntemus sekä tietenkin asiakastyö.

Ennen Konttiin tuloaan Rokka ehti olla työttömänä jonkin aikaa, loppuvuodesta 2009 alkaen, kuten moni muukin Suomessa. Työhakemuksia tuli lähetettyä satoja, mutta moneen ei vastattu edes kiitosviestillä.

Pitkän työuran jälkeen se tuntui ikävältä. Jo silloin hän totesi lapsilleen, että olisipa hienoa löytää työ, jossa olisi jotain muutakin hyvää kuin palkka.

– Kontissa koen, että työlläni on jokin muukin tarkoitus. Se on kantava asia, ja osasyy sille, että tykkään olla täällä. Toivon, että tämä ajatus motivoi muitakin, hän toteaa.

Tuotteet
Toggle Nav