Porin Kontti 20 vuotta

Kontti-ketju täytti 20 vuotta jo 2021, mutta vanhimmat myymälämme Oulu ja Kuopio eivät päässeet juhlimaan koronarajoitusten vuoksi. Kolmanneksi vanhin Konttimme Porissa oli siis ensimmäinen, joka pääsi kunnolla juhlimaan pyöreitä vuosiaan. Ja upeat juhlat ne maaliskuussa 2023 olivatkin! 

Ohjemaa oli torstaista lauantaihin: sisustusvinkkejä, secondhand-muotia ja bändikin soittamassa. Porin Kontin idearikas henkilökunta ja etenkin oppisopimuksella opiskeleva Kirsi olivat laittaneet parastaan, ja asiakkaita riitti. Lue Kirsistä juttu myös Satakunnan Kansassa (tilaajille).

Ensimmäisenä myymälään sisään tullessa oli esillä sisustusarkkitehti & -suunnittelija (SIO, SI) Riia Rauhalan kutsuva kokonaisuus, joka oli koottu Porin Kontin tuotteista. Riia oli paikalla synttäreiden ensimmäisenä päivänä torstaina ja antoi Kontin asiakkaille vinkkejä ”osastollaan” aina iltaan saakka.

”Kierrätä ja yhdistele uutta ja vanhaa – saat sisustukseen persoonallisuutta”, totesi Riia.

Tähän upeaan kokonaisuuteen idea lähti valkoisesta kustavilaistyylisestä pöytäryhmästä, johon Riia yhdisti mm. pitsiä ja kristallia sekä erilaisia lämpimiä, pehmeitä ja luonnollisia sävyjä ruskeasta beigeen, vihreästä lämpimään oranssiin.

Sisustussuunnittelija Rauhala esittelee suunnittelemaansa vaaleasävyistä sisustuskokonaisuutta.Sisustussuunnittelija Rauhala esittelee suunnittelemaansa vaaleasävyistä sisustuskokonaisuutta.
Riia Rauhalan osastolla oli kutsuva tunnelma. Kaikki tuotteet tulivat myyntiin syntymäpäiväjuhlien jälkeisellä viikolla. 

Vastapäätä Riiaa oli värikäs osasto: Salla Kauniston töitä voi ihastella vaikka Instagramissa old_house_design-tilillä. Salla on paitsi sisustussuunnittelija, myös rekvisitööri ja toimii apulaislavastajana leffoissa ja sarjoissa. "Puvustan myös paljon", Salla kertoi. Esimerkiksi Porin kaupungin Porisuhdeneuvoja-kampanjaan hän teki sekä puvustuksen että lavastuksen – Porin Kontin löydöillä.

"Todella paljon vaatteita ja rekvisiittaa lavastuksiin löytyy Kontista! Käyn myös Tampereen Kontissa mutta Pori on tutuin ja turvallisin. Tiedän heti kun tulen ovesta sisään, että mitä mistäkin löytyy – ja että varmasti jotain löytyy", totesi Salla, joka on työn ulkopuolella astiafriikki ja kerää vanhaa arabiaa. Esimerkiksi esillä ollut "kuppipuu" voisi hyvin olla Sallan kotoa. 

Oranssitakkinen, tummahiuksinen henkilö esittelee kimaltavia, koristeellisia korkosaapikkaita. Taustalla myymäläympäristöä.Oranssitakkinen, tummahiuksinen henkilö esittelee kimaltavia, koristeellisia korkosaapikkaita. Taustalla myymäläympäristöä.
Salla Kauniston töitä – suurin osa löytöjä Porin Kontista.
Värikkääksi maalattuja tavaroita pöydällä, maalisiveltimiä pystyssä maalipurkissa.Värikkääksi maalattuja tavaroita pöydällä, maalisiveltimiä pystyssä maalipurkissa.
Frenchic-maalit ovat Sallalle tuttu työväline.
Tuunattuja tavaroita: taulu, piano, tyllihame ja maalattu nahkatakki. Taustalla myymäläympäristöä ja seinällä iso Kontti-logo.Tuunattuja tavaroita: taulu, piano, tyllihame ja maalattu nahkatakki. Taustalla myymäläympäristöä ja seinällä iso Kontti-logo.
Salla Kauniston tuunaamia töitä – suurin osa ostettu Porin Kontista.

Sekä Riian ja Sallan osastojen tuotteet tulivat myyntiin Porin Kontissa synttäreiden jälkeen maanantaina.

Toiselta puolen myymälää löytyi haastateltavaksi Mia, joka oli huomannut lehdestä, että tapahtuma osuu juuri hänen vapaapäivälleen. Mia on Kontin vakioasiakkaita ja jäänyt rupattelemaan tutun henkilökunnan kanssa. Vielä hän ei siis ollut löytänyt mitään, mutta yhtäkkiä huomasi kesken haastattelun viereiseltä rekiltä värikkään huivin!

”Katson kaikkea, koska joka osastolta voi tehdä löytöjä. Olen myös kova tuunaamaan löytöjäni ja olen tuunannut vaikkapa helmiä ja muita koruja", kertoi Mia. 

Hymyilevä asiakas Kontti-myymälässä huivirekin edessä, käsissään värikäs kuvioitu huiviHymyilevä asiakas Kontti-myymälässä huivirekin edessä, käsissään värikäs kuvioitu huivi
Mia on Porin Kontin kanta-asiakkaita ja tekee usein hyviä löytöjä. Hän löysi haastattelun aikana upean huivin.

Tapahtuman juonsi Radio Porin kanavapäällikkö Taru Saine, joka kertoi olevansa nykyään Kontin vakkariasiakas: "Kymmenkunta vuotta olen käynyt tiiviimmin, mutta kävin jo avajaisissakin! Ja olen juontanut aiemminkin näitä Kontin tapahtumia – eli silläkin tavalla jo vakkari", kertoi Taru. 

Mikä sitten on 20 vuoden ajalta paras löytö? "Joskus olin yrittänyt etsiä wieniläistuolia jo pitkään, nettikirppiksiltä ja vaikka mistä. Kerran sitten ajelin Kontin ohi ja päätin vielä poiketa. Kävelin sisään ja siinähän se oli, joten kassan kautta saman tien ulos. Aikaa kului ehkä 10 minuuttia."

”Tämä on paikka, joka palkitsee. Koko perheen suosikkipaikka, myös lasten", Taru kehui Konttia. "Tänään tapahtumaa juontaessa on kuullut ihmisten keskusteluja: moni sanoo, että täältä ei koskaan lähde tyhjin käsin ja aina löytyy jotain!"

"Uusimpia löytöjäni on valtavan kaunis koboltinsininen maljakko tulppaanille, ja tänään löysin täysnahkaisen tietokonelaukun. Olen myös ostanut rippijuhliin kuohuviinilasit edullisesti – ja lahjoitin ne juhlien jälkeen takaisin. Tuli varmaan halvemmaksi kuin vuokraaminen!" naurahti Taru.

Siniasuinen nainen sinisten lasiesineiden hyllyn edessä myyymälässä, mikrofoni kädessäänSiniasuinen nainen sinisten lasiesineiden hyllyn edessä myyymälässä, mikrofoni kädessään
Tilaisuuden juonsi Kontin vakioasiakkaaksi tunnustautuva Radio Porin Taru Saine.

Secondhand-muotia & inspiraatiota

Osana tapahtumaa järjestettiin myös secondhand-muotia & Kontista koottuja asukokonaisuuksia esittelevä muotinäytös.

Näytöksen juonsi kokenut muotiammattilainen, muoti- ja tyylikonsultti Leena Sarvi.

Näytöksen ja Leenan kuvat: Arto Helin / Kreatia

Musta-asuinen nainen seisoo ja puhuu mikrofoniin. Taustalla myymälää.Musta-asuinen nainen seisoo ja puhuu mikrofoniin. Taustalla myymälää.
Leena Sarvi. Kuva: Kreatia / Arto Helin.
Kolmen kuvan kollaasi erilaisista asuista muotinäytöksessäKolmen kuvan kollaasi erilaisista asuista muotinäytöksessä
Secondhand-muotia näytöslavalla. Kuva: Kreatia / Arto Helin.
Tarjoilupöydällä kakkuviipaleita lautasilla, mehua, lautasliinoja ja kukkia maljakossaTarjoilupöydällä kakkuviipaleita lautasilla, mehua, lautasliinoja ja kukkia maljakossa
"Kuppipuu" on hauska ja kekseliäs sisustuselementti.
Värikkääksi tuunattu vanha lipasto ja arvontalipukkeita.Värikkääksi tuunattu vanha lipasto ja arvontalipukkeita.
Synttäreillä oli useita arvontoja – yksi niistä Salla Kauniston tuunaama lipasto, joka sekin on alun perin ostettu Kontista.
Tarjoilupöydällä kakkuviipaleita lautasilla, mehua, lautasliinoja ja kukkia maljakossaTarjoilupöydällä kakkuviipaleita lautasilla, mehua, lautasliinoja ja kukkia maljakossa
Onnea Porin Kontti!
Kuvakollaasi esillepanoista: puna- ja lilasävyinen sisustus, pukeutumista, kahviastiasto. Kuvassa teksti "Onnea Porin Kontti 20 vuotta"Kuvakollaasi esillepanoista: puna- ja lilasävyinen sisustus, pukeutumista, kahviastiasto. Kuvassa teksti "Onnea Porin Kontti 20 vuotta"
Juhlatunnelma näkyi myös konttilaisten rakentamissa näyttävissä esillepanoissa.
Tuotteet
Toggle Nav