Sisustustaidetta secondhandinä

Suuri taidelahjoitus Vantaan Konttiin

Syksyllä 2022 Vantaan Tammiston Kontissa hieraistiin silmiä: pihaan kurvasi kaksi pakettiautoa mukanaan muutama sata taideteosta. Yrityslahjoituksesta oli kyllä sovittu, mutta lahjoitusten määrä, laatu ja kauneus pääsi silti hieman yllättämään.

Vanhan lipaston päällä iso taulu, jossa kullanvärisiä voikukan haituvapalloja. Kuvan päällä toinen kuva, jossa tekstin "hand painted" taulun kulmassa.Vanhan lipaston päällä iso taulu, jossa kullanvärisiä voikukan haituvapalloja. Kuvan päällä toinen kuva, jossa tekstin "hand painted" taulun kulmassa.
Käsinmaalattua sisustustaidetta saatiin Vantaan Konttiin suuri lahjoitus.

Lahjoitukset tulivat Decoartista, moderniin sisustustaiteeseen erikoistuneesta liikkeestä. Nimenomaan taiteeseen, sillä kaikki Decoartin sisustustaulut ovat ammattitaiteilijoiden käsin ja kankaalle maalaamia. 14 vuotta aiemmin perustettu yritys ei suinkaan lopettanut, mutta sen toiminnan luonne muuttui samalla tavalla kuin monilla muillakin näinä aikoina: jo muutamia vuosia Decoartilla huomattu asiakkaiden siirtyneen pääosin verkkokauppaan ja tehtiin päätös sulkea kivijalkamyymälä.

”Mietin jonkin aikaa, miten kivijalasta yli jäävistä teoksista olisi iloa vielä muille”, kertoo Esa Mannerberg Decoartista.

”Kävin Tammiston Kontissa katselemassa myymälää ja totesin, että tänne maalaukset sopivat oikein hyvin. Lisäksi ajat ovat sellaiset, että tekee mieli auttaa, ja Punainen Risti tuntui hyvältä kohteelta.”

Vantaalla lahjoitus otettiin ilolla vastaan. Sisustusjulisteet ja -taulut ja signeerattu taide ovat aina Konteissa kysyttyä tavaraa, mutta tällaisen sisustustaiteen kysyntää voitiin vain arvailla.

"Uskoimme kyllä, että nämä löytäisivät uusiin koteihinsa, mutta silti suosio pääsi hieman yllättämään. Näitä tauluja myydään todella paljon. Tällaiset lahjoitukset ovat arvokas lisä valikoimaamme – ja yritykselle hieno tapa auttaa ja osallistua hyväntekeväisyyteen”, toteaa tämän lahjoituksen käsittelystä ja Vantaan myymälässä sisustustuotteista vastuussa oleva Aniitta Salminen.

Maalaukset lahjoitettiin Vantaan Konttiin, mutta niitä on viety myös Helsingin Itäkeskuksen myymälään. Tiedustelut suoraan myymälöistä. Vantaan Kontti ja koko Kontti-ketju kiittävät lahjoittajaa!

Tauluhyllyillä ylempänä vanhoja luontoaiheisia maalauksia vanhoissa kehyksissä, alemmalla hyllyllä neljä modernia, samankaltaista abstraktia maalausta sini-valko-ruskeissa sävyissäTauluhyllyillä ylempänä vanhoja luontoaiheisia maalauksia vanhoissa kehyksissä, alemmalla hyllyllä neljä modernia, samankaltaista abstraktia maalausta sini-valko-ruskeissa sävyissä
Lahjoitus sisälsi myös taulusarjoja – kuvittele nämä vaikkapa portaikossa allekkain!

Tiesitkö?

Lipastojen päällä seinää vasten nojaavia tauluja: mustavalkoinen tiikeri ja pienempi värikäs abstrakti maalaus, joiden edessä myös muuta piensisustuksen tavaraaLipastojen päällä seinää vasten nojaavia tauluja: mustavalkoinen tiikeri ja pienempi värikäs abstrakti maalaus, joiden edessä myös muuta piensisustuksen tavaraa
Värikästä tai mustavalkoista, esittävää tai abstraktia…
Kaksi isompaa, vielä osittain suojamuoveihin käärittyä maalausta vierekkäin, molemmissa keltaisen ja vihreän sävyillä maalattuja naivistisia ihmishahmojaKaksi isompaa, vielä osittain suojamuoveihin käärittyä maalausta vierekkäin, molemmissa keltaisen ja vihreän sävyillä maalattuja naivistisia ihmishahmoja
…ja tietenkin naivismia!
Kuvakollaasi: tauluja täynnä olevasta rullakosta näkyy puna-musta lehtimaalaus, varastohyllyihin nojaa mustavalkoinen suuri abstrakti teos, myymälän tauluhyllyjen seinä täynnä tauluja, ylhäällä teksti "Konttikaupalla hyvää"Kuvakollaasi: tauluja täynnä olevasta rullakosta näkyy puna-musta lehtimaalaus, varastohyllyihin nojaa mustavalkoinen suuri abstrakti teos, myymälän tauluhyllyjen seinä täynnä tauluja, ylhäällä teksti "Konttikaupalla hyvää"
Osa taululahjoituksesta odottaa vielä varaston puolella myymälään pääsyä – osa on jo tauluhyllyssä.
Taulurullakko myymälässä, taustalla myymälän huonekaluosastoa ja tauluseinääTaulurullakko myymälässä, taustalla myymälän huonekaluosastoa ja tauluseinää
Isoimpia tauluja on myymälässä myös rullakoissa, pienempiä löydät sieltä täältä myymälän esillepanoista.
Kolme taulua Kontti-myymälän punaisissa lahjoitusrullakoissa, joiden takaseinässä teksti "Kiitos lahjoituksesta!"Kolme taulua Kontti-myymälän punaisissa lahjoitusrullakoissa, joiden takaseinässä teksti "Kiitos lahjoituksesta!"
Vantaan Kontti ja koko Kontti-ketju kiittävät lahjoittajaa!
Tuotteet
Toggle Nav