Tiedote 8.7.2024, muokattu 9.7.

Punaisen Ristin Kontti-myymälöitä lisää Espooseen

Punaisen Ristin uusin Kontti-myymälä on rakentumassa Espoon Galleriaan. Lahjoituksia otetaan jo vas-taan, vaikka myymälä aukeaakin asiakkaille vasta syksyllä.

Espoolaiset voivat lahjoittaa Konttiin myös Isoon Omenaan, Lippulaivaan sekä Merituuleen (Suomenoja) ja Galleriaan (Leppävaara) tuotuihin lahjoituslaatikoihin. Kauppakeskus Merituulen myymälä on toiminut jo tammikuun lopusta alkaen. Espoolaiset ovat tuoneet runsaasti lahjoituksia Merituulen kauppakeskuk-sen uusimpaan myymälään sekä kauppakeskuksen ulkopuolella sijaitsevaan lahjoituslaatikkoon.

Tulevassa Espoon Gallerian Kontti-myymälässä tehdään jo kovasti töitä, jotta uusi myymälä saadaan avat-tua innostavana ja mielenkiintoisena. Myymälään tarvitaan kaikenlaisia lahjoituksia: vaatteita, lastentar-vikkeita, kodintavaroita ja kirjoja. Ainoastaan isoja huonekaluja ei pystytä vastaanottamaan. Viimeisimmät tiedot uuden myymälän rakentumisesta ja lahjoitusten vastaanottamisesta löytää Kontin verkkosivuilta: https://www.sprkontti.fi/Galleria

Muut Punaisen Ristin Kontti-myymälät pääkaupunkiseudulla sijaitsevat Vantaan Tammistossa (Tammiston kauppatie 8) ja Helsingissä Itäkeskuksessa (Visbynkuja 2). Malminkartanossa Kontti-ketjulla on pieni Out-let-myymälä (Pakarintuvantie 9). Lisätietoa kaikista Kontti-myymälöistä: https://sprkontti.fi/secondhand-myymalat  

Kontti vastaanottaa lahjoituksia, palvelee asiakkaita ja myy secondhand-tuotteita – ja kerää näin varoja Punaisen Ristin auttamistoimintaan. Pitkäaikaistyöttömiä tukevan työn osalta Kontti pyrkii etsimään uusia ratkaisuja yhteistyössä kuntien ja kaupunkien kanssa, mikäli paikkakunnalla nähdään tarpeelliseksi tukea pitkäaikaistyöttömien osaamisen kehittämistä ja työelämävalmiuksien lisäämistä. Kontti pyrkii jatkossakin järjestämään työharjoittelupaikkoja ja työmahdollisuuksia myös opiskelijoille.

Lisätietoja:

Ella Suojalehto, Kontti-ketjun johtaja, puh. 040 759 5163 (ella.suojalehto@redcross.fi)

Leevi Heimonen, myymälätoimintojen johtaja, puh. 050 590 2427 (leevi.heimonen@redcross.fi )

Kontti-ketju on Suomen käytetyin secondhand-ketju ja osa Suomen Punaista Ristiä. Kontin toiminnan tarkoituksena kerätä varoja Punaisen Ristin auttamistyöhön myymällä lahjoitettuna saatua tavaraa. Kontti-ketju on myös osa Suomen Punaisen Ristin kokonaisvalmiutta. Kontti-ketjuun kuuluu secondhand-verkkokauppa, logistiikkakeskus ja 12 second-hand-myymälää eri puolella Suomea. Konttien tuloksesta kaksi kolmasosaa käytetään auttamistoimintaan Suomessa ja yksi kolmasosa ohjautuu katastrofirahaston kautta niin kotimaan kuin ulkomaan apuun.

Tuotteet
Toggle Nav