Kontti X Joalin

Joalin Loukamaa suunnitteli ainutlaatuisen vaatemalliston Suomen Punaisen Ristin Kontti-ketjulle

TIEDOTE - 9 MARRASKUU 2022 11:01

Ei ole mitään uutta, että julkkis tekee vaatemalliston. Mutta siinä on, ettei sitä varten valmisteta yhtään uutta vaatetta. Joalinin ja SPR:n Kontti secondhand-ketjun yhteistyönä syntyneellä Ei mitään uutta -mallistolla halutaan edistää eettistä ja ekologista pukeutumista.

Punaisen Ristin Kontti secondhand-ketju on kutsunut Joalinin suunnittelemaan ainutlaatuisen vaatemalliston, joka koostetaan sataprosenttisesti vaatteista, jotka joku muu on valmistanut.

Ei mitään uutta -mallistolla halutaan tuoda esille sitä, että valitsemalla secondhand-vaatteen voi toimia eettisesti ja ekologisesti kestävämmällä tavalla ilman, että tarvitsee tinkiä trendikkyydestä. Näyttämällä hyvälle voi siis tehdä hyvää.

Ei mitään uutta -mallisto ei tuota lisätaakkaa ympäristölle tai ihmisille. Se on koottu Kontteihin lahjoitetuista vaatteista, joten jokainen malliston tuote on uniikki kappale secondhand-muotia.

– Meillä on ihmisinä tärkeä tehtävä pitää huolta yhteisestä ympäristöstämme. Haluan, että omilla lapsillani ja heidän lapsillaan on hyvä elää täällä. Yksi hyvä tapa osallistua kestävään kehitykseen on ostaa secondhandia. Musta on tosi mielenkiintoista löytää vaatteita, joilla on oma tarina. Samalla secondhand on hyvä tapa löytää oma tyylinsä, Joalin kertoo.

Joalin on koonnut malliston yhdessä stylisti Vesa Silverin kanssa. Mallisto julkaistaan 14.11.2022. Se on myynnissä vain Kontin verkkokaupassa erittäin rajoitetun ajan eli niin kauan kuin siihen valittuja vaatteita riittää. Mallistoon kootut vaatteet myydään yksittäin. Lisäksi 12 Kontti-myymälässä on tarjolla vaihtoehtoja persoonalliseen pukeutumiseen.

– Vaikka Kontin toiminnan tarkoitus on varojen kerääminen Punaiselle Ristille, Joalinin malliston vaatteet hinnoitellaan samalla tavalla kuin Kontissa yleensä. Tämän malliston päätarkoitus on nostaa esille secondhand-vaatteiden mahdollisuuksia sekä kannustaa jokaista löytämään oma persoonallinen tyylinsä, sanoo Kontin ketjuohjauksen päällikkö Tiina Laurila.

Lataa pressipaketti >

Lisätietoja:

Tiina Laurila, ketjuohjauksen päällikkö, SPR Kontti

tiina.laurila@redcross.fi

p. 040 585 5186

 

Kontti-ketju on osa Suomen Punaista Ristiä. Konteissa myydään lahjoituksena saatua ehjää ja puhdasta tavaraa. Kontin toiminnan tarkoituksena on varainhankinta, ja Konttien tuloksesta kaksi kolmasosaa käytetään auttamistoimintaan Suomessa piirien ja paikallisosastojen kautta. Yksi kolmasosa ohjautuu katastrofirahaston kautta niin kotimaan kuin ulkomaan apuun. Kontin tulos oli vuonna 2020 yli 3 miljoonaa euroa. Konteissa myytiin 2,9 miljoonaa tuotetta ja liikevaihto oli yli 12 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Kontti tekee tiivistä yhteistyötä työvoimaviranomaisten kanssa ja rekrytoi pitkään työttömänä olleita työnhakijoita.

Kontti-ketjuun kuuluu secondhand-verkkokauppa ja 12 secondhand-myymälää, jotka sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Porissa, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla.

sprkontti.fi

Tuotteet
Toggle Nav