Kontti ja Ukrainan tilanne

Kontti-ketjulla ei ole erillistä keräystä Ukrainaan

Olemme saaneet jonkin verran kysymyksiä vaatekeräyksistä Ukrainaan. Konteilla EI ole erillistä keräystä juuri Ukrainaan kuten ei muihinkaan avustuskohteisiin. Mikäli tilanne muuttuisi, ilmoittaisimme siitä erikseen. Kiitos kaikille, jotka apua haluavat antaa!

Tässä lisätietoa aiheesta:

Miksi vaatekeräystä Ukrainaan ei ole?

  • Vaatetta ja muuta avustustarviketta kerätään Konteissa ja toimitetaan Suomen Punaisen Ristin logistiikkakeskukseen lajitteluun ja käsittelyyn kaiken aikaa.
  • Tavara-apua lähetetään eteenpäin vain silloin, kun kohdemaa pyytää. (Näin ajatellen myös Konttiin nyt lahjoitettu talvivaate saattaa päätyä avustuskohteeseen maailmalla, mikäli se on kansainvälisen vaateavun tiukkojen kriteerien mukainen. Ensisijaisesti Konteissa tavarat kuitenkin myydään, ja kertyneet varat käytetään avustustoimintaan Suomesssa ja maailmalla. Tästäkään syystä vaatelahjoituksia ei voi "korvamerkitä" mihinkään tiettyyn kohteeseen.)
  • Kontti ei tee avustuspäätöksiä. Kontti on Suomen Punaisen Ristin laitos, joka kerää varoja toimintaan. Varsinaiset päätökset avusta tehdään siis muualla Punaisessa Ristissä (sama koskee myös kotimaassa annettavaa apua esim. tulipalossa omaisuutensa menettäneille).

Entä jatkossa?

Kansainvälisesti Punainen Risti siis toimii niin, että eri maiden Punaiset Ristit / Punaiset Puolikuut ottavat vastuuta eri asioista kriisitilanteissa. Koko järjestön avustustyön perustana on aina apua tarvitsevien oma arvio tilanteesta: Mitä kriisin keskellä elävät ihmiset itse kertovat tarvitsevansa? Millaisen viestin saamme paikallisen työntekijöiltä ja vapaaehtoisilta paikan päältä?

Suomen Punaiselta Ristiltä ei ole Ukrainasta pyydetty tällä hetkellä vaateapua, vaan se on keskittynyt muunlaisen avun toimittamiseen (viimeisimpänä esim. generaattoreita ja lämmittimiä, terveysklinikoita ja henkilökuntaa.) Tätä toimintaa voit parhaiten tukea lahjoittamalla rahaa: apu saadaan tehokkaimmin perille silloin, kun on varoja ostaa läheltä kriisialuetta juuri sitä, mitä milloinkin tarvitaan.

Lisätietoa mm. näistä linkeistä:

Tuotteet
Toggle Nav