Kontti-keräys

Mikä on Kontti-keräys?

Mikä on Kontti-keräys?

Punaisen Ristin Töölön osasto järjesti syksyllä 2023 Kontti-keräyksen Helsingin Töölöntorilla. Kerromme siitä lisää alempana – ensin kuitenkin hieman taustaa sille, mistä oikeastaan on kyse:

Kontti-keräys (tai "konttikeräys") tarkoittaa jossain muualla kuin Kontti-myymälässä järjestettävää tavarakeräystä, josta Kontti käy hakemassa lahjoitukset. Usein tapahtuman järjestää SPR:n paikallisosasto yhdessä Kontti-myymälän kanssa joko erityisenä keräystempauksena tai osana jotain muuta tapahtumaa. Kontti on järjestänyt keräyksiä myös oppilaitoksissa ja yrityksissä. Tällaiset tavarakeräykset ovat yksi helppo tapa lahjoittaa Konttiin, jos omalla paikkakunnalla ei ole Konttia tai jos lähimpään myymälään on pitkä matka.

Kaikilla paikkakunnilla tällaisia Kontti-keräyksiäkään ei toki järjestetä; Punaisella Ristillä on Suomessa 12 piiriä ja yli 400 paikallisosastoa, mutta vain Kontti-paikkakuntia lähellä olevat osastot järjestävät keräyksiä, sillä tavaroita ei kannata kuljettaa kovin pitkiä matkoja. 

Lue myös:

Seuraavat Kontti-keräykset

Ilmoitamme tulevat keräykset tässä. Huomioithan, että SPR:n osasto saattaa kerätä tavaraa myös niin, että he itse tuovat lahjoitukset Konttiin eli tieto ei välttämättä ole vielä tullut meille Kontille asti.

  • Ei keräyksiä tällä hetkellä.

Mistä Kontti-keräyksen tunnistaa?

Paikalla on joskus Kontti-auto, mutta joskus haemme lahjoitukset vasta myöhemmin. Jos keräyksen järjestää SPR:n paikallisosasto, heillä on aina Punaisen Ristin tunnisteet (esim. liivi, jossa lukee "vapaaehtoinen".) 

Usein Kontti-keräyksestä on tiedotettu paikallislehdissä ja somessa. Tunnistat viestinnän punaisesta "konttiseinästä". Tätä samaa kuvitusta käytetään myös myymälöissä, esim. lahjoituspisteeltä löytyvissä rullakoissa. 

Kontti-keräys Helsingin Töölössä

Punaisen Ristin Töölön osasto järjesti syksyllä 2023 Kontti-keräyksen Helsingin Töölöntorilla. Aurinkoisena lauantaina päivänä lahjoituksia tuli säännölliseen tahtiin, ja Kontti-auto herätti huomioita ohikulkijoissakin, kun moni pysähtyi kuulemaan lisää aiemmin tuntemattomasta Kontista.

Juhlavuottaan viettävä, jo 70 vuotta täyttänyt SPR Töölön osasto järjesti jo vuoden toisen Kontti-keräyksensä. Töölön osastolta paikalla olivat järjestelyistä vastannut Tuija sekä Kirsi, Arja ja Jukka. He kertoivat, että lahjoituksia oli tullut tasaisesti heti alusta alkaen.

”Lahjoittajilta kuultiin myös paljon kiittävää palautetta: oli hienoa, kun keräys tulee lähelle ja vielä viikonloppuna, monella kun ei ole autoa ja lahjoitusten vieminen julkisilla toiselle puolelle Helsinkiä on hankalaa. Torin ympärillä on paljon asuntoja, ja muutama lahjoittaja oli huomannut Kontti-auton ikkunasta ulos katsoessaan.

"Edellisen kerran keräsimme tavaraa huhtikuussa, kun juhlimme syntymäpäiviämme tällä samalla torilla. Syksy ja kevät tuntuvatkin olevan hyvää keräysaikaa, joten eiköhän tämä toiminta jatku", toteaa Töölön osaston puheenjohtaja Jukka.

Torilla iso valkoinen pakettiauto, jonka kyljessä Kontti-logo. Torilla iso valkoinen pakettiauto, jonka kyljessä Kontti-logo.
Kontti-keräys Helsingin Töölössä syksyllä 2023. Osaston vapaaehtoiset tunnistaa punaisista liiveistä.

Helppoa ja kätevää kierrätystä

Mitä sitten Kontti-keräykseen voi lahjoittaa? Oikeastaan kaikenlaista monipuolisesti – kuten Töölössäkin tehtiin.

Milla ja Mikko tuovat keräykseen tavaraa, jota on jäänyt myymättä omasta kirppispöydästä. He kertovat, että tykkäävät kierrättää, käydä kirpputoreilla ja myös lahjoittaa itselle tarpeetonta. 

Max tuo laatikollisen kirjoja, vaatteita ja tekstiilejä. Hän on kuullut keräyksestä puolisoltaan. "Hyvin näyttää toimivan ja hyvään tarkoitukseen menee", hän toteaa. 

Raika perheineen tuo lasten vaatteita ja kenkiä. "Ihanaa, kun saatiin kaappeja tyhjäksi", hän sanoo. "Ollaan saatu paljon sukulaisilta ja ystävältä, joten myös lahjoitamme mielellään myös eteenpäin. Enkä edes jaksaisi myydä kirppiksillä", hän naurahtaa.

Juhani ja Nina ovat tuomassa tavaraa suursiivouksen jälkeen. ”Tämä tuli kuin tilauksesta! Juuri googlailtiin ja pohdittiin, että mihin ylimääräiset veisi. Halusimme lahjoittaa johonkin oikeasti hyvään tarkoitukseen”, he kertovat. Punainen Risti oli heille entuudestaan tuttu, mutta tämä oli ensikosketus Konttiin. ”Ihan mahtava juttu!” he toteavat.

Kiitos!

Keräys sujui loistavasti, ja oli hienoa huomata niin monen uuden lahjoittajan löytäneen Kontin. Jos sinua kiinnostaa, mitä lahjoituksellesi seuravaksi tapahtuu, lue juttu erään lahjoituksen matkasta Kontissa. 

Valtava kiitos myös keräyksen järjestäneelle SPR Töölön osastolle – ja onnea juhlavuoden jatkolle!

Kaksi henkilöä seisoo lahjoitusauton vierellä. Vieressä liehuu Punaisen Ristin lippu.Kaksi henkilöä seisoo lahjoitusauton vierellä. Vieressä liehuu Punaisen Ristin lippu.
Juhanille ja Ninalle Kontti-keräys tuli kuin tilauksesta.
Mies nostaa ruskeaa pahvilaatikkoa lastenrattaista kuorma-autoon, toinen mies auttaa häntä.Mies nostaa ruskeaa pahvilaatikkoa lastenrattaista kuorma-autoon, toinen mies auttaa häntä.
Max toi keräykseen mm. kirjoja.
Ihmisiä seisomassa keräysauton vierellä, yllään Punaisen Ristin punaista vaatetusta.Ihmisiä seisomassa keräysauton vierellä, yllään Punaisen Ristin punaista vaatetusta.
Kerääjäporukkaa Töölön osastolta ja Kontista.
Kaksi punaista rahankeräyslipasta kuorma-auton takalaitanostimen päällä, taustalla lahjoitettuja tavaroita.Kaksi punaista rahankeräyslipasta kuorma-auton takalaitanostimen päällä, taustalla lahjoitettuja tavaroita.
Muista myös rahalahjoitus!
Kuorma-auton takaosa, jossa on paljon tavaroita rullakoissa, laatikoissa, isoissa kasseissa.Kuorma-auton takaosa, jossa on paljon tavaroita rullakoissa, laatikoissa, isoissa kasseissa.
Tässä Töölön keräyksessä lahjoitetut tavarat. Punaiset rullakot ovat samat, kuin myymälän lahjoituspisteellä.

 

Palaa takaisin sivun alkuun tai lue myös:

Tuotteet
Toggle Nav