Kontin kautta kohti haavetta

Arkistoartikkeli

Vuodesta 2023 alkaen Konteissa ei ole enää voinut työskennellä oppisopimuksella. Muista mahdollisuuksista työllistyä Konttiin voit olla yhteydessä lähimmän Kontin henkilöstökoordinaattoriin.

Juttu on julkaistu vuosiraportissamme keväällä 2019. Sanna suoritti aiemmin Kontissa oppisopimuksella myynnin ammattitutkinnon ja on jutun julkaisun aikaan siirtopaikan jälkeen paitsi opiskelemassa sisustusalaa, myös juuri aloittamassa alan yrittäjänä. Voit seurata Sannan sisustusprojekteja hänen Instagram-tilillään @ankkurinappis.


Kontista oppisopimuksella kohti haavetta

Vakaa askel kohti suurta haavetta

Sanna Suomalainen sai Kontissa työskennellessään ponnahduslaudan uralleen. Nyt hän on jo siirtynyt eteenpäin matkallaan kohti unelmatyötään sisustusmyyjänä.

Porin Kontti oli Sanna Suomalaiselle tuttu paikka, mutta ei hän sitä tulevana työpaikkanaan ajatellut. Vaatesuunnittelijaksi Kuopion Muotoiluakatemiasta vuonna 2001 valmistunut Suomalainen teki suunnittelijan töitä aina vuoteen 2013. Oltuaan muutaman vuoden lapsensa kanssa kotona hän alkoi etsiä töitä.

Vuoden etsimisen jälkeen hän sai kutsun Kontti-ketjun rekrytointitapahtumaan – eikä hän varsinaisesti ollut innoissaan.

– Menin tapahtumaan hieman pakotettuna, koska työnhakuni työvoimatoimiston kautta olisi katkennut muuten, hän myöntää.

Tapahtuman aikana Suomalainen kuitenkin innostui työpaikasta Kontissa.

– Kontin rekrytoijat onnistuivat työssään. Kuulin myös, että työn ohessa olisi mahdollisuus suorittaa erilaisia tutkintoja.

Suomalainen pääsi Porin Kontin kodintuoteosastolle töihin ja suoritti oppisopimuksella myynnin ammattitutkinnon. Kontissa hän teki myös runsaasti unelma-alaansa liittyvää työtä, esimerkiksi esillepanoa, hyllyttämistä ja asiakaspalvelua. Taustalla kyti koko ajan haave työstä sisustuksen ja remontoinnin parissa.

Suomalaisen mielestä Kontti-myymälässä kaikkein innostavinta oli hyllyjen täyttäminen ja järjestely. Siinä hän kertoo saaneensa käyttää vapaasti omaa järkeä ja luovuutta.

– Kaikki kehitysehdotukseni menivät läpi. Tein uusia järjestelyjä varastossa ja järjestelin myymälän puolella tuotteita paremmin toimiviin hyllypaikkoihin, hän kertoo.

Arvokasta oppia itsestä ja muista

Urakehityksen kannalta tärkeää on Suomalaisen mukaan myös Kontista saatu oppi itsestä ja muista. Hän kertoo, ettei ole koskaan ollut yhtä heterogeenisessä työpaikassa.

– Oli ilo tutustua erilaisiin ihmisiin. Kontissa on ihmisiä monenlaisista taustoista ja sinne eri syistä tulleita työntekijöitä. Pyrin tulemaan toimeen kaikkien ihmisten kanssa ja kohtelemaan kaikkia samanarvoisesti. Toivon, että työyhteisö piti minua ystävällisenä ja helposti lähestyttävänä tyyppinä, koska sellainen pyrin olemaan.

Keväällä 2019 Suomalainen valmistuu, ja samalla työsopimus Kontissa päättyy. Ura näyttää kuittenkin etenevän toivotulla tavalla, sillä Suomalainen sai itselleen siirtopaikan unelma-alalta: kodin pintamateriaaleja myyvästä VäriPorista.

– Sisustaminen ja remontointi ovat minulle elämäntapa ja suorastaan kyltymättömän intohimon kohde. Tulen helposti ihmisten kanssa toimeen ja minulla on jo jonkin verran kokemusta myyntityöstä, joten ajattelen, että sisustusmyyjän ammatti olisi minulle täydellinen.

Aloitettuaan siirtojaksonsa Suomalainen sai nopeasti parhaita mahdollisia uutisia:

– Minulle tarjottiin jo siirtopaikasta kesätöitäkin! Olen todellakin saanut jalkani oven väliin, hän iloitsee.

Lue lisää Kontista työpaikkana.

Vuodesta 2018 kertova Kontin vuosiraportti.
Tuotteet
Toggle Nav